Healthy Tips, T-Rub Balm, Tasneem Naturel

Anak Sembelit, Cirit birit dan Kembung Perut. Ini Pilihan Ramai Ibu Untuk Melegakannya!

Masalah sembelit, cirit birit dan kembung perut adalah masalah yang selalu berlaku pada semua peringkat umur. Sangat merisaukan jika masalah ini berlaku kepada bayi atau kanak-kanak yang masih kecil.

Ketiga-tiga masalah ini boleh di atasi dengan mengubah cara pemakanan. Bagi bayi kecil, ibu yang menyusu perlu mengawal dan memerhatikan makanan yang diambil agar tidak memberi kesan kepada anak yang disusui. Bagi kanak-kanak, amalkan pemakanan yang tinggi serat dan meminum air banyak bagi mengelakkan masalah sembelit dan cirit birit. Kenalpasti juga makanan yang memberi kesan langsung kepada kembung perut serta elakkan memberi makanan tersebut kepada anak.

Cara yang mudah untuk melegakan masalah penghadaman, sembelit, cirit birit dan kembung perut ialah dengan menggunakan balm t-rub dari tasneem naturel. Balm ini cukup digemari oleh ibu-ibu kerana balm ini selamat digunakan dan boleh menggantikan minyak telon.

Balm boleh disapukan balm ini di tapak kaki dan perut. Untuk sapuan di bahagian perut, ibu bapa disarankan supaya membuat urutan seperti urutan ‘I Love You’ bagi memastikan si manja anda lebih selesa.

Bahan-bahan dalam Balm T-Rub

Balm T-Rub mengandungi minyak pati (essential oil) untuk melegakan masalah perut. Minyak pati fennel, ginger, lemongrass dan wild mint merupakan bahan utama dalam pembuatan balm ini adalah antara bahan yang sangat berkesan untuk masalah kembung perut, cirit birit dan sembelit. Bahan-bahan lain yang digunakan adalah semulajadi dan tiada langsung paraben atau SLS.

Apa Kata Pengguna T-Rub?

Lepas sapu trub ni, sehari dua baby tak kembung langsung. Asyik kentut je. Baby saya ni jenis senang kembung.”

Anak sedara dah 5 hari tak berak. Asyik menangis sebab tak dapat berak. Alhamdulillah, tak sampai setengah jam sapu trub dan urut perut, penuh pampersnya”

Alhamdulillah, aku serasi sangat pakai trub bila gastrik, sakit ulu hati atau sakit perut. Anak-anak pula aku kasi pakai bila diorang sembelit”

Dapatkan balm T-Rub daripada Tasneem Naturel sekarang untuk membantu melegakan masalah anda. Boleh terus whatapp Asiyah untuk konsultansi dan membuat pembelian. Boleh klik di icon whatsapp di tepi ya.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *