Dekorasi Elegan : Pilih Saiz Karpet Yang Betul

“Ala, tak ngam la saiznya” Pernah tak korang terfikir atau tersebut perkataan di atas? Personally, saya sendiri sebelum buat bacaan ilmu dekorasi ni, memang dah beberapa kali beli saiz karpet yang salah. Lepas tu, hampar je lah karpet tu. Mata ni buat-buat tutup je lah, ‘kecacatan’ deko ruang tu.   Actually, nak beli karpet ni, …

RUMAH NAMPAK ELEGAN DENGAN PILIHAN KARPET YANG TEPAT. MAHU TAHU TIPSNYA?

1. Pemilihan saiz Saiz karpet ni sebenarnya bergantung tujuan karpet tu dibeli. a. Kalau karpet tu untuk keselesaan, dicadangkan saiz yang lebih besar supaya boleh cover lantai semaksimum mungkin. Jadi, perabot sesuai disusun atas karpet. b. Jika bertujuan dekorasi dan penentuan ruang, pilih saiz yang sesuai dengan luas ruang tersebut dan boleh berfungsi sebagai penggabung …